Articol publicat in: Educatie, Familie, Hobby


52. Pr?jitur? cu foi „Lica”

8 foi „Lica”.

În oala de lapte (baine-marine) pui 4 ou? întregi + 200 gr. zah?r. Amesteci s? se fac? crem? + 1 lingur? cacao pun dup? ce am inclus 1.5 pachet unt (300 gr.). Amestec s? se lege ?i s? fiarb? 20 min. Când e crem? pun la rece, apoi adaug nuci t?iate buc??ele. Umplu foile ?i pun o greutate pe ele s? adere umplutura bine de foi. Bun? pentru deplas?ri.

Alt? crem? (II): 100 gr. zah?r se caramelizeaz? în sirop maro sub?ire. Pui în el 3 pumni de nuc? m?cinat? ?i nuci t?iate ?i se amestec?. Adaugi 1.5 unt sau margarin? (300 gr.). Se fierbe pân? se tope?te untul. 8 g?lbenu?uri se freac? cu 300 gr. zah?r pudr? + vanilie. Se pun peste celelalte ?i se fierb înc? 10 minute. Se ung foile de napolitan?. Se pun sub greutate.

Alt? crem? (III): 4 linguri de zah?r se caramelizeaz?, se sting cu jumate cea?c? ap?. Se fierbe pân? se tope?te zah?rul. Se adaug?: 200 gr. unt, 200 gr. miere de albine, 200 gr. zah?r, 150 gr. nuci m?cinate, 2 linguri cacao, vanilie sau coaj? de l?mâie, portocal?. Se fierb toate. Se ung foile cu crema cald? (nu fierbinte). Se pun sub greutate.