Articol publicat in: Educatie, Familie, Hobby


14. G?in?/ra?? umplut?

Se cur??? ?i se gole?te pas?rea. Se taie la cap?tul pieptului transversal.

Umplutura: se face o toc?tur? prin ma?in? din 100 gr. carne de porc sau vi?el, pu?in? ?unc? sau mu?chi afumat, pu?in? sl?nin?, ficatul, inima, pipota g?inii/ra?ei, 1 g?lbenu?, unt sau ulei, sare, piper, 1 pahar (de coniac sau vin), 1 cea?c? zeam? de carne.

Dup? ce ai umplut g?ina, o co?i. Ai grij? s?-i sco?i de la gt esofatul ?i traheea. Ungi g?ina cu untur? sau ulei sau unt. O pui ntr-o crati?? cu ulei n care se pune ?i supa de carne, se acoper? cu capac sau alt? crati?? ?i se fierbe n?bu?it 1.5 ore, pe sob?. Mai pui pe ea zeam? din cnd n cnd. Cnd este gata carnea atunci se rumene?te f?r? capac la cuptor. La fel faci ?i curca ?i ra?a ?i gsca. Po?i face ?i umplutur? cu ciuperci ?i pilaf.

5